030 236 10 81 info@groentrefpunt.nl

Begin september zijn drie kardoenplanten ingepakt, geïnspireerd door >> aanwijzingen uit vroeger tijden. De bedoeling van inpakken is de plant van licht af te sluiten zodat de stengels kunnen verbleken. De bittere smaak zou dan afzwakken. Inpakken, dat deden wij dus, met karton en stro. Karton bleek geen goede keuze, de foto laat dat zien. Tegen regen was karton natuurlijk niet bestand. Deze week is de middelste plant, op verzoek, weer uitgepakt. De groente is door een bezoeker gekocht voor een gerecht uit de Marokkaanse keuken. Wie het ook eens wil proberen, doet er goed aan om langs te komen. Ingepakte plant of niet, de stengels in het midden, die zijn te eten. De bittere smaak verdwijnt door de geschilde stengels een uurtje in water met wat zout te laten staan. Bereiden als voorgerecht of als hoofdgerecht. Ik kom op internet gevarieerde >> recepten uit de Franse keuken tegen. Kardoen wordt in zuidelijke streken meer gekweekt en gegeten dan hier.