030 236 10 81 info@groentrefpunt.nl

Zaterdag zag ik in het voorbijgaan een onthoofde pastinaak in de grond, ietwat beschadigd. Al het blad bovengronds was weg. Het was blijkbaar niet gelukt om de pastinaak te rooien. Met goed tuingereedschap en enige moeite lukte het mij wel. Ik bedacht op tijd dat ik, naast pastinaak, ook een knolselderie kon gebruiken. Pastinaak is nogal pregnant van smaak en ietwat muffig voor een warme schotel, vind ik. Lekker, zeer zeker, maar mij gaat pastinaak snel vervelen. Knolselderie, een van mijn favoriete groenten, is ook pregnant van smaak, maar vervelen doet het nooit. Knolselderie is onmisbaar in vele gerechten. Deze twee aparte smaken samengevoegd, wow, dat is lekker! Uitje licht fruiten in boter, gesneden pastinaak en een gelijk gewicht aan knolselderie toevoegen, tijdje laten smoren en dan bouillon erover gieten. Zodra alles gaar is met de staafmixer de groenten pureren. Soep is klaar. Opdienen met gesneden fijne kervel. Liefhebbers van knoflook doen er vanaf het begin een teentje bij. Zin in een meer luxe variant? Leg een gebakken sint-jacobsschelp op het bord en schep dan de soep op. Zowel pastinaak als knolselderie zijn op dit moment in de Wijktuin verkrijgbaar.