Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshop ‘Inzet van de natuur in omgang met dementie’ ( 2e Deel )

22 mei, 2018 14:00 - 16:00

In 2016 is aan de Achtersloot 23a een prachtige wijktuin Achterveld&Groenvliet gerealiseerd door wijkbewoners. In 2018 bieden we aan de workshop:

Workshop ‘Inzet van de natuur in omgang met dementie’

Voor wie: Vrijwilligers, mantelzorgers en geïnteresseerden.

Wanneer: dinsdag 17 april en dinsdag 22 mei 2018.

Tijd:  14.00 – 16.00 uur in Xperience, Teenschillerpad 2.

Kosten: Aangeboden door het Oranje Fonds.

Genieten van de natuur, ook voor mensen met dementie! Hoe doe je dat?

Nagenoeg iedereen knapt op van een bezoekje aan de natuur. Dat geldt voor jong en oud. Toch zijn er groepen mensen die nauwelijks in de natuur komen. Dat geldt onder meer voor mensen met dementie of een vergelijkbare beperking.  Juist vanwege die beperking zijn zij afhankelijk van anderen die hen mee naar buiten nemen.

Na de eerste bijeenkomst krijgt u een rugzakje met materialen en een boekje met een 25-tal activiteiten om te gebruiken bij de bezoekjes aan de natuur. Bij de tweede bijeenkomst wisselen we ervaringen uit en komt verder een aantal nieuwe werkvormen aan bod.

De training is bedoeld voor familieleden, mantelzorgers,  vrijwilligers en professionals  die naar buiten willen gaan met mensen met dementie (of een vergelijkbare beperking) en die meer willen halen uit een wandeling in tuin, park of natuurgebied. Iedereen kan deelnemen; er is geen voorkennis vereist!

De training vindt grotendeels buiten plaats. Denk dus aan geschikte kleding en schoenen.

Na de workshop

Heb je kennis over allerlei werkvormen die een wandeling in een groene omgeving leuker en ontspannender maken en die de beleving van de natuur verdiepen.

Tijdsbesteding

De workshop bestaat uit twee dagdelen. Tussen de twee dagdelen oefent de deelnemer in de praktijk met de verschillende natuuractiviteiten. In de tweede bijeenkomst gaan we verder  aan de slag met de verschillende ervaringen die de deelnemers in de tussentijd hebben opgedaan.

Informatie en aanmelding

Tot 1 april kunt u aanmelden en mailen naar info@groentrefpunt.nl   Voor vragen kunt u terecht bij Jose van Vliet, 030 6868030 of via mail: j.v.vliet@stichting-pulse.nl

Team Groen Trefpunt

Trefpunt, Wijktuin Achterveld&Groenvliet en IJsselsteinse Bijenvereniging.

Gegevens

Datum:
22 mei, 2018
Tijd:
14:00 - 16:00