Hoezo, na de maaltijd? Gaat het dit keer over mosterd? Of brandend maagzuur? Nee, ik toon een kerstmenu, overigens zonder hier het recept prijs te geven. In een glanzende bijlage bij de krant van december 2017 heeft een top kok groenten de hoofdrol gegeven in een vijfgangen menu. Fijn dat u het nu pas leest, na de kerst. Vijf gangen, dat wijst namelijk op een lange voorbereiding en niet iedereen zit daar in deze tijd van het jaar op te wachten. Vooral aardig is het om te weten wèlke groenten de kok voorschotelt. Welaan, kijk maar eens goed. Ik noem slechts topinamboer, biet, knolselderij, pastinaak en voeg daar achteloos aan toe dat deze groenten in 2018 gewoon in de Wijktuin te halen waren. Van knolselderij en pastinaak is een >> heerlijke soep te maken en topinamboer is de chique naam voor aardpeer. In de kas staat overigens nog een kist vol met aardperen, weg te kwijnen onder het gebrek aan aandacht, vergeten door iedereen. De varkens van de biologische boer verderop aan de Achtersloot zijn er vast blij mee. Of is er iemand die wellicht toch nog …?