Over Trefpunt Xperience

Bij het Trefpunt heb je de mogelijkheid om vrijblijvend binnen te lopen voor een praatje, een kopje koffe ,creatieve activiteit of om in de wijktuin, de kweekkast of in het groen te werken. Iedere maandag en woensdagochtend tussen 9.30 en 12.30 uur kan je binnen lopen in het Xperience, Teenschillerpad 2.

Terugkerende activiteiten zijn:

Trefpunt ‘Ontmoeten, tuinieren, lunchen en creatief bezig zijn’
maandag en woensdag 09.30 – 12.30 uur

Bewegen in het Groen ‘Samen naar buiten’
iedere maandagochtend vanaf 1 mei 10.00 – 11.30 uur
Informatie Ophalen routes/activiteiten ‘Bewegen in het groen’
tijdens openingstijden Trefpunt en de wijktuin.

Workshops en informatie bijeenkomsten
iedere derde woensdag van de maand 10.00 – 12.00 uur
Aanmelden info@groentrefpunt.nl

Groen Café ‘Informatie over de natuur
met verschillende thema’s met daarbij een
hapje en een drankje’
zondag 18 maart, 17 juni, 16 september en 16 december

Xperience Nieuws

Fruittaartbakwedstrijd ( Oogstfeest) 05 oktober


Heel IJsselstein bakt! Doe je mee?
Op zaterdag 5 oktober wordt er door Wijktuin Achterveld-Groenvliet weer het Oogstfeest gehouden. U kunt er dan genieten van de prachtige bloemen- en groententuin. Ook de aanwezige bijenstal is dan te bezoeken waar uitleg gegeven wordt over het belang van alle insecten en de bijen in het bijzonder. Zij hebben een belangrijke bijdrage in alles wat groeit en bloeit en ons telkens weer boeit. Bijvoorbeeld voor de appels en peren, die ook dit jaar weer beschikbaar worden gesteld voor de overheerlijke fruittaartwedstrijd (zolang de voorraad strekt).
Tijdens de editie 2018 werden maar liefst 7 taarten geproefd en de hoofdprijs ging toen naar Bob Kosterman. Wil jij proberen of jouw taart in de prijzen valt? Dan kun je tot 4 oktober een wedstrijdformulier halen op wijktuin Achterveld-Groenvliet, Korenmolen De Windotter of De Keuken van Tante Cake en appels of peren op de wijktuin halen. Je kunt appels, peren of pruimen ook zelf plukken uit een van de openbare fruitbomen. Zie KNIJ.nl voor de standplaatsen van de bomen. Kopen kan natuurlijk ook. Korenmolen De Windotter stelt met korting een taartmix beschikbaar, maar je mag ook je eigen taartmix samenstellen. Je bent vrij in het gebruik van de ingrediënten. Je taart met een diameter van 24-28 cm kun je inleveren op zaterdag 5 oktober – tijdens het oogstfeest – bij wijktuin Achterveld-Groenvliet, Achtersloot 23a. Het oogstfeest is van 11.00 tot 16.00 uur en is voor iedereen toegankelijk. Komt u ook gratis een stukje taart proeven en daarmee uw stem uitbrengen op de heerlijke taarten?

Paaseieren zoeken in de wijktuin.

Vrijdag 12 april van 9:30 tot 11:00 uur kunnen de kleintjes tot 4 jaar tussen het groen van de wijktuin weer naar paaseieren zoeken ( aanmelden is niet nodig )

Aankomende evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.